Renate

Masters in Love is het idee van mij, Renate, en met veel plezier en energie werk ik hieraan. Liefde is een belangrijk onderdeel in het leven. Niet alleen de liefde in romantische relaties, maar ook tussen familieleden, vrienden en anderen. Vanuit mijn opleiding psychologie heb ik vele inzichten en ideeën gekregen over relaties, over de mens en over hoe ons brein werkt. Deze inzichten en ideeën wil ik delen met anderen. Ik vind dat iedereen recht heeft op een gelukkige relatie. Een relatie waarin jij tot je recht komt en waarin 1 + 1 meer dan 2 is.

Op verschillende manieren help ik jou in het vinden van jouw partner en in het hebben van een gelukkige relatie. Ten eerste door individuele coaching, zodat jij een steuntje in de rug hebt – of een klankbord – in jouw zoektocht naar de juiste partner. Daarnaast door het delen van inzichten en ideeën op deze website. Ook geef ik workshops waarin ik de inzichten en ideeën met jullie deel door middel van oefeningen en informatie. Bovendien is het fijn om te weten dat je niet alleen bent in jouw zoektocht. Als laatste wil ik via mijn boek, met inzichten en opdrachten, jou helpen aan jouw ideale partner.

De interesse in de liefde is er altijd al geweest. Informatie, onderzoeken, feitjes en kennis over de liefde bewaar ik al jaren. Niet wetend dat ik er ook echt wat mee zou gaan doen. Tijdens mijn studie ontdekte ik er nog meer over en hoe blij het mij maakt om andere mensen gelukkig te zien in de liefde. Uit eigen ervaring weet ik dat deze zoektocht makkelijk lijkt, en in de maatschappij heerst ook nog eens het beeld dat dit vanzelf moet gaan, maar in werkelijkheid gaat het vaak niet zo gemakkelijk. Zelf heb ik 3 jaar geleden hulp ingeschakeld. Hierdoor heb ik mijzelf beter leren kennen en inzicht gekregen in mijn eerdere relaties. Met deze inzichten en kennis ben ik weer gaan daten. De eerste date was meteen raak! Zelf denk ik dat dit kwam door mijn goede voorbereiding en doordat ik er echt klaar voor was. We zijn nu bijna 3 jaar verder en nog erg gelukkig samen. We delen de passie voor zeilen en de hobby is zelfs zo uit de hand gelopen dat wij nu op een oud zeilschip wonen. Wij zijn nu letterlijk altijd op het water!

Mijn achtergrond ligt niet in de psychologie, maar in het bedrijfsleven. Ik ben mijn loopbaan begonnen bij een internationale organisatie. Eerst als managementtrainee en daarna als financial. Ik heb een aantal jaren in Zweden en Duitsland gewoond en gewerkt. In het werk ontbrak voor mij altijd iets en 3,5 jaar geleden ben ik begonnen met de studie psychologie aan de Open Universiteit. Nu ben ik zover dat ik in de master fase zit en bijna mijn diploma heb. Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik een coachopleiding gevolgd bij het Europees Instituut.