Je bent het zat om alleen te zijn of er helemaal klaar mee om continue je energie te steken in de verkeerde persoon. Het is tijd voor iets anders, tijd voor iemand anders. Mijn moeder zei vroeger altijd tegen mij: ‘als je precies doet wat je altijd al hebt gedaan, dan blijf je datgene krijgen wat je altijd hebt gekregen’.

Vanuit eigen ervaring weet ik dat dit waar is; na een aantal niet succesvolle relaties en nadat ik op dates ben gegaan waarvan ik vooraf al wel wist dat het niets ging worden. Totdat ik – na de zoveelste teleurstelling – er helemaal klaar mee was. Het moest anders! In al mijn ervaringen zag ik maar 1 constante: IK. De enige constante factor was ik in alle ervaringen.

Een kleine interne discussie volgde, maar de gedachte zat al in mijn hoofd. IK had dus een grote rol in het geheel. Deze gedachte, in combinatie met de wijze woorden van mijn moeder, maakte dat ik besloot om er wat aan te gaan doen. Met hulp ben ik mijn gedrag, patronen en gedachten gaan aanpassen. Na wat vallen en opstaan was het dan – op één van de warmste dagen van dat jaar – eindelijk zover: de date.

Vanaf het eerste contact, via een datingsite, merkte ik al dat het anders was dan bij andere reacties die ik had gekregen. Ik voelde me er goed bij, ik keek uit naar zijn reacties en ik kon mijzelf zijn. Ik was aan het daten, inclusief mijn onzekerheden en minder plezierige kanten. De eerste date was meteen een succes en heeft tot vele nieuwe dates geleid. Nu – 2,5 jaar verder – zijn wij nog steeds heel erg blij samen. Soms nog steeds een beetje verbaast over hoe leuk het samen kan zijn.

Mijn eigen ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik anderen dezelfde ervaring gun. Het is fijn om je leven met iemand te delen, om te weten dat er iemand aan je denkt en om samen leuke en minder leuke dingen te ervaren. Uit onderzoek blijkt dat ervaringen van anderen (rolmodellen) bijdragen aan onze eigen ontwikkeling en ons kunnen stimuleren in het bereiken van onze doelen en dromen.

Als bijna afgestudeerd psycholoog heb ik bovendien inzichten in de werking van ons brein en in de werking van onze gedachten en gevoelens. Ook heb ik vanuit deze opleiding – en vanuit een eerdere coachopleiding – de ervaring om jou te begeleiden in je zoektocht naar jouw partner.

Voor meer informatie: