Helemaal voorbereid was ik! Klaar om op een eerste date te gaan. We hadden op een terras vlakbij mijn huis afgesproken. 10 minuten voor de date kreeg ik een appje dat hij al op het terras zat. Op dat moment voelde ik de eerste zenuwen. Het was echt: ik ging op date!

In het verleden had ik wel eens via internet gedate, maar dat was niet een succes. Ook had ik voorafgaand aan die dates vaak al geen zin om te gaan. Maar deze date was anders. Het contact via mail en whats-app was leuk en ik had deze keer niet de neiging om me ziek te melden of een andere smoes te verzinnen.

Maar terug naar de date..

Met het zwetende handjes liep ik richting het terras. Of het nu de zenuwen waren – of het feit dat het ‘s avonds nog steeds boven de 30 graden was – weet ik niet zeker.

Ik herkende mijn date meteen. De eerste indruk was goed!

Er volgde geen ongemakkelijke begroeting en het gesprek begon soepel. Wat koetjes en kalfjes onderwerpen kwamen natuurlijk als eerste ter sprake, maar het was al snel duidelijk dat wij goed een gesprek kunnen hebben.

Om een uur of 12 (of was het toen al 1 uur?!) kwam onze ober langs. Het terras ging sluiten. Een beetje beduusd keken wij elkaar aan. Was het al zo laat en wat moesten we nu? Gelukkig kwam de oplossing van de ober: we konden natuurlijk binnen aan de bar zitten!

Rond half 4 zaten wij nog steeds met z’n tweeën aan de bar. De meeste andere gasten waren al naar huis vertrokken. Wanneer waren die weggegaan? Wij waren te druk met elkaar en nog steeds niet uitgepraat.

Veel onderwerpen zijn die avond voorbijgekomen (hoe kun je anders zoveel tijd pratend doorbrengen :)). De meeste zou ik nu niet meer kunnen opnoemen, maar ik weet nog wel dat veel persoonlijke dingen al aan bod waren gekomen.’Dingen’ die je eigenlijk niet mag vragen of noemen op een eerste date. Zoals ‘kinderen’ en ‘hoe ziet jouw toekomst eruit’.

Blijkbaar komt het toch allemaal niet zo nauw: wij zijn nog steeds erg gelukkig samen en hebben we het soms nog over die eerste avond.

De kroeg bestaat gelukkig nog & de biertjes daar zijn nog steeds goed!