Een profiel dat de aandacht trekt van de juiste mensen? Je kans vergroten om via online dating jouw partner te vinden? Onderstaande tips gaan je daarbij helpen. Mocht dit niet voldoende zijn of wil je toch graag uitzoeken of jouw profiel wel een goed beeld van jou geeft. Maak dan een afspraak.

 

  1. Foto met een verhaal

Kies een foto uit die ervoor zorgt dat er een gesprek ontstaat. Bijvoorbeeld dat je aan het skiën bent. De ander kan hier makkelijk op inhaken als hij of zij ook van skiën houdt of van de bergen.

Wat zijn jouw hobby’s? Wat doe jij graag in je vrije tijd? Als je geen foto’s van jezelf hebt waarin jij een hobby uitoefent, ga ze dan met een goede vriend(in) maken. Het kost even wat tijd, maar het is zeker de moeite waard! Amerikaans onderzoek laat namelijk zien dat profielen met foto’s in actie leiden tot betere reacties. De foto’s moeten natuurlijk wel realistisch zijn. Dus ga niet wandelen in je mooiste outfit, hoge hakken en make-up (tenzij je dit anders ook doet ;)).

  1. Totale plaatje

Waarschijnlijk wil jij niet dat de ander je ‘soort van’ leuk vindt. Jij wilt iemand die jou helemaal geweldig vindt! Hierbij is het belangrijk dat jouw foto’s een goed beeld geven van wie jij bent. Liegen of dingen verbergen heeft geen zin. Tegen de tijd dat je op een date gaat, komt de ander er toch wel achter. En dan is de kans groot dat de ander al meteen minder vertrouwen in jou heeft. En vraag jezelf het volgende af: wil jij veel reacties of wil jij alleen de reacties die ook een kans van slagen hebben?

Dus als jij veel tatoeages hebt, laat ze zien! Of als jij van gamen houdt, laat dit uit je profiel naar voren komen. Even wat info voor de vrouwelijke lezers: het schijnt dat mannen eerder reageren op een vrouw waarvan zij denken dat alleen zij door dit type aangesproken worden, dan op een vrouw waarvan zij denken dat dit type alle mannen wel aanspreekt.

  1. Geen flits

Gebruik foto’s die gemaakt zijn in natuurlijk licht. Foto’s gemaakt met een flits zijn vaak minder charmant en je doet jezelf dan tekort. Foto’s die genomen zijn met een flits laten de personen ouder lijken.

  1. Taalgebruik

Ook over het taalgebruik in je profiel en over het taalgebruik tijdens de mail- of chatgesprekken is het een en ander onderzocht. Incorrect taalgebruik, spelfouten en populair taalgebruik zijn niet goed voor je profiel. Laat je profielteksten checken door een bekende en laat ze vooral scherp zijn op spelfouten.

Tijdens de mail- en chatgesprekken blijken meer algemene complimenten, zoals ‘fascinerend’, ‘geweldig’ of ‘interessant’, het beter doen dan de meer ‘lichamelijke’ complimenten, zoals ‘mooi’ en ‘sexy’. De statistieken laten zien dat reacties met vooral algemene complimenten veel vaker antwoord krijgen.

  1. Integreer je waarden

Laat uit je profiel tekst duidelijk naar voren komen wat jij belangrijk vindt in het leven. Zo vergroot jij de kans op reacties die ook daadwerkelijk interessant zijn voor jou. Je kan dit op verschillende manieren doen, afhankelijk van jouw persoonlijke stijl. Je kan het verwerken als een opsomming. Bijvoorbeeld ‘Waarden die voor mij belangrijk zijn in het leven zijn: plezier, gezondheid, buiten zijn, familie en ambitie’. Op deze manier weet de lezer wat jij belangrijk vindt en kan hij of zij dit naast de eigen persoonlijke waarden leggen. Als je het meer wilt uitbreiden, dan kan jij jouw waarden verwerken in de tekst of door het geven van voorbeelden. In beide gevallen zou ik wel jouw waarden expliciet noemen, omdat een activiteit of ervaring bij ieder mens andere waarden kan oproepen.